Otteluennakko Suomi-Romania -peliin 23.9.2022

Otteluennakko Suomi-Romania -peliin 23.9.2022

Tänä syysiltana uusittu Olympiastadion kylpi auringonvalossa, sen valkoiset funktionaaliset kaaret näyttivät mahtavilta. Stadikalla loistivat valot, kun ilta alkoi hämärtyä. Huomenna perjantaina iltapelissä kohtaavat Suomi ja Romania

Kävin istumassa molemmat lehdistötilaisuudet, Suomen ja Romanian, ja kävin seuraamassa vartin verran harjoitusten alkua, kun sen aikaa media sai kentänlaidalla olla.

Suomalaisista lehdistön kysymyksiin vastaamassa viestintäihmisten lisäksi oli  päävalmentaja Markku Kanerva, maalivahti Lukas Hradecky ja puolustaja Robert Ivanov.

Lohkotilanne on hieman sillä lailla kimurantti, että Suomi tarvitsisi kaksi suurimaalista voittoa, Romaniasta kotona ja Montenegrosta vieraissa, että olisi edes jonkinlainen mahdollisuus lohkovoittoon. Kuten Markku Kanerva sanoi, teoriassa tämä voisi olla vielä mahdollista.

Mutta hänkin totesi, että panosta on vielä siinä mielessä, että sijoittumalla lohkossa toiseksi arvottaisiin seuraavissa karsinoissa ehkä paremmasta arvontakorista.

Jos tilastoja katsoo, näkee että Suomi ei ole koskaan kyennyt voittamaan Romaniaa. Markku Kanerva sanoi, että joukkue on taas valmis tekemään historiaa.

Viime Romania-peleissä peli oli katkoksissakin hetken soihtujen takia. Tällä kertaa ainakaan Lukas Hradecky ei odota stadionille hässäkkää, asia josta suomalaisessa jalkapallossa on puhuttu viime aikoina paljon.

Markku Kanerva korosti oman pään puhtaana pitämistä, vain siten voi saada mahdollisuuden voittaa pelejä. Joukkueessa ei ollut uusia loukkaantumisia ainakaan ennen illan viimeisteleviä harjoituksia.

Pisti silmääni, että meitä ei Suomen lehdistötilaisuudessa ollut kirjoittavia toimittajia kuin muutama, myös muutama vakiokasvo kuten Hesarin edustaja näytti puuttuvan. Korona-aikaan ei varsinkaan freelancereille tai nettimedioiden puolella toimiville irronnut akkreditaatiota eli paikkaa lehdistökatsomossa.

Paikalla oli romaniankielen tulkki. Juttelimme kentänlaidalla. Kysyin, kumpaa joukkuetta hän kannattaa. Hän naurahti, sanoi että Romaniaa hän ei kannata, on asunut Suomessa jo pitkään. Lisäksi hän on romanianunkarilainen, vähemmistöä siinä maassa. Romaniankielihän on sukua ranskalle, espanjalle ja italialle.

Romanialaiset medianedustajat, joita jututin, sanoivat että käynnissä on huonoimmat karsinnat heiltä koskaan. Huomiselta eivät paljoa odottaneet, tosin Suomea oli veikattu lohkon nousijaksi.

Romanian päävalmentaja sanoi vasta olevansa rakentamassa joukkuetta, hän korosti että Romanian joukkue ei ole vielä valmis. Hän sanoi kyllä, että ovat valmistautuneet tähän otteluun, mutta tähtäin taitaa olla jossain tulevaisuudessa. On Romanialla nytkin teoreettinen mahdollisuus peräti lohkovoittoonkin, hän kyllä lisäsi.

Romanialta puuttuu pari avainpelaajaa. Kun Markku Kanervalta kysyttiin, keitä hän nostaisi Romanian pelaajista esiin, hän kieltäytyi nimeämästä ketään. Hän sanoi, että koko joukkue on täynnä vaarallisia, fyysisiä pelaajia.

Medianedustajillakin piti olla hyvät maskit päässä, UEFA on kuulemma muuttanut ohjeistustaan nyt kahdeksatta kertaa, mutta maajoukkueita pidetään edelleen jonkinlaisessa koronakuplassa.

Jos joku ei ole käynyt lehdistötiloissa uudistetulla stadionnilla, voin kertoa että se on yhdistelmä jyhkeää betoniseinää ja viilukoivua.

Suomella on hiukan loukkaantumisia ja osa porukasta on pelannut vähän maaotteluja, uskon sen näkyvän myös kentällä. Silti kutina on sellainen, että tästä matsista olisi voittokin raapaistavissa. Pukeutukaa lämpimästi, on tulossa kylmä ilta Romanialaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email