Tallinnassa osoitteessa Telliskivi 60 sijaitsee panimo, jonka baarin yhteydessä pääsee maistelemaan erilaisia ginejä

Tallinnassa osoitteessa Telliskivi 60 sijaitsee panimo, jonka baarin yhteydessä pääsee maistelemaan erilaisia ginejä

Telliskivessä osoitteessa Telliskivi 60 sijaitsee Distillirium-panimo, joka painaa  erilaisia ginejä. Sen yhteydessä on pieni baari, josta saa vaikka cocktaileja ja tietty gin toniceja. Baarin ovesta pääsee suoraan kaksikerroksiseen panimoon.

Yritys on virolaisomisteinen, mutta se käyttää suomalaista konsulttia Suomen markkinoihin liittyvissä asioissa.

Panimolla on oma Metsis-kauppamerkkinsä, johon on oikeutettu kun käyttää juuri tiettyä aineosaa tuotteessaan. Metsis-kauppamerkin tuotteita ollaan kohta tuomassa Suomeenkin, kunhan oikeat yhteistyökumppanit löytyvät. Nyt sitä myydään jo monessa paikkaa Virossa kuten satamassa.

Alkoholilainsäädäntö on tiukka Virossa niin kuin Suomessakin. Miten tahansa ei voi mainostaa. Toki voimakkaampia viinoja myydään Virossa ruokakaupoissakin, mutta käytössä pitää olla näköeste.

Ginit ovat käsityönä tehtyjä, handcrafted-ginejä. Pelkkä hyvä maku ja näkö ei riitä, raaka-aineiden pitää olla mitä parhaimmat. Tuotteissa käytetään makua antamaan erilaisia ainesosia kuten katajaa.

Koko Telliskiven alue kehittyy vauhdilla, koko ajan rakennetaan jossain. Siellä on myös paljon muitakin baareja ja ravintoloita kuin Distillirium. Lisäksi paljon käsityöpaikkoja, panimoita ja kahviloita.

Se on vanhaa rautatiealuetta, Tallinnan keskusrautatieasema on ihan naapurissa. Alueella on lastattu aikanaan tavaraa rautateille.

Suomi-turistit ovat löytäneet Telliskiven alueen hyvin, kuten Balti Jaama -torin. Sinne on helppoa tulla, satamasta pääsee kävellen, ratikalla tai vaikka taksilla.

Suomi-turistit eivät enää niin paljon remua, mutta Tallinnaan tullaan lomille, johon monella liittyy alkoholinkäyttö nautiskellen sitä maltilla.

Panimokierroksia ja muita uutuuksia harkitaan sen mukaan, onko niitä järkevää tai mahdollistakaan tehdä. Gini drinkkien maistatus pienille ryhmille alkaa kesän alussa.  Kun alue on rakentunut valmiimmaksi, tulee helpommaksi neuvoa ihmisiä vaikka kyltein Distilliriumiin.

Ginipullon muoto on vähän vanhanmallinen, sillä niissä ratkaisee, että niitä pääsee kuljettamaan mukanaan kuten vaikka laivalla takaisin Suomeen.

Metsis-gineissä alkoholiprosentti vaihtelee, eniten sitä on Gun Powderissa, 59,2 prosenttia.

Baarin puolella on noin viisitoista perusdrinkkiä. Jos asiakas kertoo makumieltymyksistään, niitä voidaan keksiä lisää. Nykyään juodaan yhä enemmän myös alkoholittomia drinkkejä. Se on tulevaisuuden suunta ja kasvuala. Makumieltymykset voivat vaihdella jo miesten ja naisten välillä.

Baari on auki keskiviikosta lauantaihin, avataan kuuden aikaan illalla ja suljetaan aamuyöstä.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email