Norwich toi Suomeen kymmenen hengen tiimin Liechtenstein-ottelun alla – Suomi otti hyvin vastaan

Norwich toi Suomeen kymmenen hengen tiimin Liechtenstein-ottelun alla – Suomi otti hyvin vastaan

 

Suomen pelatessa ratkaisevan EM-karsintapelin Liechtensteinia vastaan toi Norwich Cityn mediapäällikkö Daniel Houlker muassaan Suomeen kymmenen hengen ryhmän, joka promosi Norwich Citya suomalaisille. He pääsivät hyödyntämään Teemu Pukin saavuttamaa suosiota ja hänen maaliensa tuomaa huomioarvoa suomalaisille.

Daniel Houlker on työskennellyt Norwichin mediapäällikkönä nyt kolmisen kuukautta. Hän kontrolloi kaikkea mitä seurasta viestitään ulospäin. Seuralla on oma sisältötiiminsä, joka tuottaa viestintämateriaalia. Se tuottaa sisältöä moniin eri medioihin, seuran virallisille kotisivuille ja someen.

Heistä parin hengen tiimi oli Suomessa tekemässä dokumenttia karsintaottelusta ja kaikesta sen ympäriltä. He kävivät Kotkassakin. Norwichilaiset pitivät myös pop-up -kauppaa Kampin kauppakeskuksessa, jossa myytiin Norwichin fanituotteita.

Daniel Houlkerin palvelee sekä paikallisen että valtakunnallisen median toimittajia Englannissa ja lisäksi lähetysoikeuksien omistajia kuten Sky Sportsia ja BBC:tä. Hän välittää haastattelupyynnöt eteenpäin pelaajille ja henkilökunnalle.

Idea tulla Helsinkiin oli alun perin Norwichin markkinointipäällikkö Sam Jefferyn. Norwichin pelipaitahihan sponsori Best Fiends on mobiilipelifirma, jonka päämaja on Los Angelesissa. Best Fiendsilla on konttori myös Helsingissä ja he innostuivat ideasta. Norwichilaiset ovat saaneet hyvää palautetta siitä lähtien kun he viisi viikkoa sitten tulivat Helsinkiin esittelemään ideaansa.

Kanarialinnut eli Norwich ei ole seurana Valioliigan suurin, sanoo Daniel Houlker. Mutta he rahoittavat itse oman toimintansa. Koko johtoporras on sitoutunut tähän periaatteeseen. Se eroaa tässä muista yhdeksästätoista Valioliigajoukkueista. ”Me tuhlaamme vain sen minkä ansaitsemme”, sanoo Daniel Houlker.

Norwich pyrkii olemaan innovatiivinen ja tämä johti Helsingin projektiinkin. Seuran kannattajia Daniel Houlker kuvaa intohimoisiksi ja värikkäiksi. Norwich on myös ainut ammattilaisjoukkue paikkakunnallaan. ”Voi matkata kaksi tuntia mihin tahansa suuntaan ja se on ainoa ammattilaisjoukkue minkä voi löytää”, sanoo Daniel Houlker.

Vaikka kausi ei ole alkanut kovinkaan hyvin, on se tuloksellisesti ollut hyvä jos Norwich välttää putoamisen Valioliigasta kauden lopuksi, sanoo Daniel Houlker. Näin ajattelevat kaikki seurassa johtoportaasta ottelupäivän kenttätyöntekijöihin. Daniel Houlker: ”Olemme altavastaajia isossa liigassa ja tiedämme sen, koitamme kääntää sen eduksemme.”

Teemu Pukilla on klubissa paljon omia faneja. Hänestä henkilönä Daniel Houlker sanoo, että hänellä on jalat maassa, hänen kanssaan on ollut helppo työskennellä, Teemu Pukki tekee sen mitä pyydetään: ”Jos haluatte minun tekevän tämän, teen sen.”

Voisitteko harkita myyvänne Teemu Pukin? Daniel Houlker: ”Tämä ei ole kysymys minulle vaan urheilupäälliköllemme. Mutta jos kysyt keneltä tahansa Norwich Cityn fanilta, jotka ovat olleet kannattajareissuilla mukana, vastaus on ei.”

Suomea hän kehuu: ”Haluaisin sanoa, että meidät on otettu hyvin vastaan Suomessa. Olemme nähneet miten ystävällisiä suomalaiset ovat ja olemme tunteneet itsemme hyvin tervetulleiksi.  Kokemus on ollut hyvä, toivotaan että tulos on hyvä, otetaan pari kaljaa ja juhlitaan” sanoo Daniel Houlker.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email