Juoksulabra ja Brandstore Korkeavuorenkatu viidessä myy juoksukenkiä ja paljasjalkakenkiä – Feetbox-laite näyttää minkälaiset kengät juuri sinulle sopivat

Juoksulabra ja Brandstore Korkeavuorenkatu viidessä myy juoksukenkiä ja paljasjalkakenkiä – Feetbox-laite näyttää minkälaiset kengät juuri sinulle sopivat

Juoksulabra ja Brandstore osoitteessa Korkeavuorenkatu viisi on pyörinyt tästä keväästä. Sen omistavat Raimo Juvonen ja Juha Mörsky. Se myy sekä perinteisiä juoksukenkiä että paljasjalkakenkiä. Liikkeen erikoisuus on ranskalaisen Sidasin ohjelmoima Feetbox-laite, jolle liikkeeseen tulevat asiakkaat laitetaan ensin seisomaan.

Laitteelle noustaan ilman kenkiä ja isketään kantapäät metalliin kiinni. Ruutu näyttää miten jalat kuuluu kohdistaa. Laite antaa paljon tilastotietoa henkilön jaloista. Se näyttää muun muassa jalan koon, senttimitan kantapäästä varpaankärkeen, lestin, milleissä kuinka monta milliä on jalkojen kokoero, jalan pituus ja leveys, jalkaholvin muodon ja onko painopiste vasemmassa vai oikeassa jalassa.

Feetboxin antamien tietojen perusteella on helppo suositella juuri asiakkaalle  sopivaa kenkää, kertoo Raimo Juvonen. Tuleeko kengän olla kiertojäykkä vai ei, suositellaanko tukipohjallisia, vanhuspohjallisia tai metatarsaalitukia. Jos jalkaholvi on laskeutunut, suositellaan tukevampaa kenkää, jos holvi on neutraali niin laitetaan tukevampi pohjallinen.

Usein ihmisille kenkä on myös tottumisasia. Joku tykkää kengästä pehmeänä, toiselle pohjan pitää olla kovempi. Vaimennusmekanismeja on liikkeessä tarjolla kuutta eri lajia.

Juoksulabran seinällä näkyy kolmea kenkämerkkiä: amerikkalaista New Balancea , jolla on kolme lestileveyttä ja neljää eri vaimennusmateriaalia. Hoka One One  on nyt trendikenkä, se on alun perin ranskalainen merkki. MBT on peräisin Singaporesta.

Brandstoren seinältä liikkeen toisella puolen löytyy englantilaisia Vivo Barefoot –paljasjalkakenkiä. Paljasjalkakengissä löytyy lastenkenkiä, naistenkenkiä, miestenkenkiä, vapaa-ajan kenkiä, juoksukenkiä ja hittituote vaelluskenkiä – polkujuoksukenkiä ja kenkiä maastoon.

Paljasjalkakengät tekevät hyvää jalalle, jos niitä paljon käyttää, sanoo Raimo Juvonen. Ne vahvistavat jalkapohjan lihaksia. Kenkien ideana on, että jalka tekee työn, ei kenkä. Tänne on synnytty paljasjalkaisina ja kai lähdetäänkin, miksei siinä välissäkin voisi käyttää paljasjalkakenkiä, kommentoi Raimo Juvonen.

Paljasjalkakengät eivät tue jalkaa samaan tapaan kuin perinteiset kengät, pohja niissä on pehmeä. Paljasjalkakengissä ei esiinny kiertojäykkyyttä. Perinteisessä vaelluskengässä tuki tulee siitä että kengän varsi on jäykkä.

Liikkeessä myydään myös Footbicceja, jotka ovat palloja jotka harjoittavat jalkapohjan lihaksia ja nilkan liikkuvuutta. Se on suomalaisen fysioterapeutin Atte Kärnän suunnittelema tuote.

Kenkiä löytyy kymmenmilliä paksuista pohjista kolmemillisiin paljasjalkakenkiin. Hinnat lähtevät 59 eurosta ja nousevat aina 230:ään euroon.

”Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että tämän myymälän liikeidea on toimia saman sateenvarjon alla jalkojen parhaaksi, mikä tahansa ongelma jaloissa onkaan. Me emme ole lääkäreitä, ei olla tohtoreita, mutta osaamme aika paljon yhdistellä erilaisia juttuja, jos on ongelmajalkoja. Tai sitten ennaltaehkäistä”, sanoo Raimo Juvonen.

Hänen mukaansa huonot kengät tuovat mukanaan omat ongelmansa. Jalassa voi olla plantaarifaskiittia tai vaivaisenluuta. Osa vaivoista on rasitusvamman tapaisia, mutta voivat vaivat olla geneettisiäkin. Eivät kaikki vaivat ole itseaiheutettuja, huomauttaa Raimo Juvonen.

Juoksulabra sattui avautumaan juuri kun korona iski. Yrittäjät tuumaavat, että kestää hetki ennen kuin asiakkaat löytävät uuden paikan. Jos on aurinkoinen päivä pystyy juoksemaan liikkeen ulkopuolella pienen lenkinkin.

Moni etätöitä tekevä on hakenut liikkeestä uudet kengät päästääkseen lenkille. Korkeavuorenkadun kulmilla asuu ihmisiä, jotka liikkuvat paljon ja ovat silleen fiksuja, sanoo Raimo Juvonen. Tällä viikolla liikkeessä on käynyt sveitsiläisiä ja norjalaisia turisteja.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email