Tunnelmia ennen Suomi-Irlanti -matsia: korona sotkee taas kaiken mutta ei niinkään Suomessa

Tunnelmia ennen Suomi-Irlanti -matsia: korona sotkee taas kaiken mutta ei niinkään Suomessa

Sanoin edellisessä kolumnissani, että näytti että Suomella oli Puolaa vastaan koko ajan alimiehitys pallon ympärillä. Tämä asia näytti korjaantuneen voitokkaaseen Bulgaria-peliin. Tulos oli kyllä hyvä. Nyt Suomella oli jatkuvasti ukkoja pallon ympärillä enemmän. Eikä niin haittaa että jos pallonkin menettää niin takana on joku aina turvaamassa.

Ja kun pallo menetettiin, kaikki juoksivat kiireellä pallon alle puolustamaan. Bussi rangaistusalueen eteen ja sitten uudelleen palloa voittamaan. Ja juostaan taas ylös kun pallo voitetaan. Juoksuvoimaa ja kuntoa se kyllä vaatii. En tiedä miten jalkapallossa näitä juoksuja säännellään kun ei koko aikaa voi olla täydessä spurtissa.

Olin Kurvin sporttibaarissa katsomassa Bulgaria-matsia, en huomannut akkreditoitua kun luulin että stadion olisi tyhjä, maski päässä ja katsomosta ei pääsisi edes kahville. Tänään kun poistuin lehdistötilaisuudesta, toivottelivat että: ”Nähdään sitten huomenna”, minä luimin pois.

Vanhempi pappa huuteli sporttibaarissa ja kannusteli. Joku asiakas veti herneen nenään että ei täällä voi matsia katsoa että voitko olla hiljaa. Tilanne raukesi niin että steve tuli ja vei papan pois, hän uhosi koko kurville kun oli baarista poistettu.

Jalkapallokulttuuria! Muistelen kaiholla, kuinka tosifani-ystäväni laulattivat metroa Liechtenstein -ottelun jälkeen.

Kävin tänään taas stadikalla pressitilaisuudessa. Media Tribune eli lehdistökatsomo oli sijoitettu kolmanteen kerrokseen, johon pääsi jyrkkiä portaita pitkin. Kun saapuu ylhäälle, odottaa maailman ahtain käytävä josta pääsee varsinaiseen lehdistökatsomoon. Se näytti minusta pieneltä, ehkä noin kymmenen pöytää. Working Areassa kellarin liikuntasalissa näytti taas olevan noin sata pöytää.

Italiassa Serie A -pelissä oli lehdistökatsomossa tosi rauhallinen tunnelma. Kunnes tuli maali, silloin koko lehdistökatsomo sekosi. Läppärit pöydillä lentelivät kun kaikki hakkasivat seiniä ja pomppivat kahdella jalalla. Semmoiset ikämiehet.

Glen Kamara saa jatkuvasti kehuja, aiheesta. Nyt pressitilaisuudessa Pukki kehui häntä ja sanoi että kyllä Kamara vielä pelaa Valioliigassakin. Sparv piti itseään  että hän on sinne liian vanha, mutta uskon että jos pääsee näyttämään ensi kesän arvokisoissa niin sieltäkin saattaisi pesti irrota.

Pitkään olen ihaillut Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluohjelmia. Nytkin näyttä siltä että on arvattu että viimeiseen peliin Walesia vastaan jää panosta. Voitolla pleijareihin, ehkä. Tämä vaatii jo selvännäkijän kykyjä tai täysin rikkumatonta uskoa Suomen pärjäämiseen.

Irlanti-matsista tyytyisin tasuriin, mutta voitto näyttää aika todennäköiseltä. Irlannin kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa kehuttiin kovasti Suomea. ”It’s going to be a tough match”, sanottiin. Puhuttiin kyllä niin paksulla irlannin-englannilla välillä, että ei meinannut saada selvää.

Suomi on siis lievä ennakkosuosikki. Jo siksikin että Irlannilta taitaa olla seitsemän avauskokoonpanon pelaajaa sivussa jo koronan takia. Joukkueen koutsi puhui tiedotustilaisuudessa että Irlanti on kuitenkin selvinnyt vähemmällä kuin monet muut kansakunnat.

Stadikan kentälle oli vaihtokoppien sivuille liitetty pitkä rivi tuoleja sivurajaa pitkin vaihtopelaajia varten varmaan. Kevään pelien peruuttaminen oli minusta outoa, jalkapallohan on myös tv-laji. Näköjään kentällä ja sen ympärillä kuitenkin korona tarttuu herkästi, kuten Zlatanin ja Cristiano Ronaldon ja monen muut tartunnat ovat osoittaneet.

Mutta ehkä on hieman juhlanaihettakin Suomessa kun korona on hoidettu täällä niin hienosti että voi yleisöäkin ottaa tapahtumiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email