St. Barbara -hotelli palvelee Tallinnan vanhankaupungin kaakkoiskulmalla – se on kolmen ja puolen tähden hotelli, jossa suomalaiset suurin asiakasryhmä

St. Barbara -hotelli palvelee Tallinnan vanhankaupungin kaakkoiskulmalla – se on kolmen ja puolen tähden hotelli, jossa suomalaiset suurin asiakasryhmä

Joel Hindremäe toimii majoituspäällikkönä St. Barbara -hotellissa Tallinnan vanhan kaupungin kaakkoiskulmalla, osoitteessa Roosikrantsi 2A. Se on kolmen ja puolen tähden hotelli, jonka suurin asiakasryhmä ovat suomalaiset.

Hotellirakennus on rakennettu vuonna 1904. Ensin se toimi yksityissairaalana neuvostoaikoina, mutta 90-luvulla Scandic-ryhmä alkoi pyörittää paikassa hotellia. Joel Hindremäen mukaan samat ihmiset ovat mukana hotellin toiminnassa edelleen. Hotellilla on tätä nykyä kuitenkin vain yksi omistaja.

St. Barbarassa on 53 hotellihuonetta. On tuplahuoneita, perhehuoneita ja sviittejä. Sen huoneet ovat myös melkein täyteen buukattuja. Heinäkuussa lyötiin uusi ennätys, 94,5-prosenttia huoneista oli buukattu. Nyt on päästy jo koronaa edeltäviin lukuihin. Syksyllä päästään noin 75-80-prosentin lukuihin, mitä Joel Hindremäe pitää hyvänä lukuna sitäkin.

Vierailijalukuja laskee se, että venäläisturistit eivät enää pääse Tallinnaan. Talvisaikaan hotellissa yöpyvät paikalliset liikemiehet, jotka ovat käymässä kaupungissa. Suomalaisten lisäksi käy paljon myös saksalaisia, latvialaisia ja liettualaisia.

Nyt hotellilla on kolme ja puoli tähteä, mutta neljään tähteen täytyisi tehdä vain pieniä muutoksia. Huoneissa täytyisi olla huonepalvelu vuorokauden ympäri.

St. Barbaran omistaja on halunnut pitäytyä tässä tähtiluokituksessa, sillä saralla ei ole paljon kilpailua. Pahimmat kilpailijat ovat juuri neljän tähden pienemmät hotellit, ei boutique-hotellit.

Aamiaiseksi hotellissa on tarjolla buffettia. Tarjolla on makkaroita ja munakkaita, esimerkiksi. Aikanaan aamiainen ei saanut paljon suosituksia, mutta nyt tilanne on Joel Hindremäen mukaan parempi, Booking.com:ssa näkyy ihan kiitettävä luku. Myös hotellin vastaanotto on kerännyt kehuja.

Hotellien hinta vaihtelee vuodenajan ja varauksien määrän suhteen. Kesällä saa huoneen 65-70 eurolla, kaikkein viimeisimpinä varatut huoneet maksavat 120-130 euroa. Talvella, kun ei ole sesonki, saa huoneen jo viidellä kympillä, kalleimmat huoneet maksavat 80-90 euroa.

Tallinnan keskustan hotellit ovat tätä nykyä aika täysiä, varsinkin kesäaikaan. Kuitenkin hotellit, jotka ovat riippuvaisia ryhmämatkailusta, ovat edelleen pulassa. Talvisaikaan kaupunki alkaa olla jo aika tyhjä.

Koronasta ei tarvitse matkaajan olla huolissaan, melkein koko palvelusektori on täysin rokotettu, kuten ravintolatyöntekijät ja hotelleissa töitä tekevät. Täysi rokotussarja edesauttaa työn saamista näissä ammateissa, kertoo Joel Hindremäe. ”Emme halua saattaa ketään sillä lailla vaaraan”, hän sanoo.

Hän itse asuu parin kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, Kristiine-ostoskeskuksen vieressä. Tallinnaan hän muutti vuonna 2008 asuttuaan Pärnussa ja Keilassa, pikkukaupungissa 25 kilometrin päässä Tallinnasta.

Minkälainen kaupunki Tallinna on, Joel Hindremäe?

”Tallinna on kiireisempi kuin muut kaupungit, joissa olen asunut. Se kansainvälistyy vauhdilla. Ennen täällä oli paljon venäläiskauppoja, nytkin erilaisia ihmisiä. Se tekee kaupungista hauskemman.”

Suomalaisia matkailijoita hän kehottaa tutustumaan ainakin vanhaan kaupunkiin, samaa ei näe missään muualla. Jos se on jo nähty, kannattaa mennä Kadriorgiin, merenrannalle tai kauemmas keskustasta, nähdäkseen, miten oikeat tallinnalaiset elävät.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email